unawe  EuSpSo.png

 Vallendesterren  Eurekashop be

 

pilarsofcreation

Wat heeft een sterrenwacht je te bieden?

  • Sterrenwachten organiseren vaak lezingen, workshops en presentaties
  • ze delen hun passie voor sterrenkunde, weer en ruimtevaart graag met jou
  • bekijk de melkweg en bijvoorbeeld gasnevels eens door een grote telescoop
  • ze helpen jou als geïnteresseerde graag op weg
  • je krijgt er tips over het gebruik van een telescoop of ruimtefotografie
  • je kunt er als vrijwilliger de nodige kennis(sen) op doen

Neem gerust contact op met de sterrenwacht bij jou in de buurt - of ga eens langs!

 

Eindhoven

Sterrenwacht Eindhoven Sinds 1938 verwelkomen wij jong en oud op de Dr. A.F. Philips Sterrenwacht om samen naar de sterren te kijken en gefascineerd te raken door het heelal. Onder de koepel van de sterrenwacht staat daarvoor een enorme telescoop waarmee bezoekers diep het heelal in kunt kijken. Zo laten we bezoekers met eigen ogen melkwegstelsels en gasnevels zien. Minstens zo leuk om te laten zien zijn de ringen van Saturnus, de manen rond Jupiter, of de kraters op onze eigen Maan. 


Onze vrijwilligers proberen volwassen én kinderen mee te nemen op een interessante reis door het heelal. Daarbij vertellen we over sterrenkunde en ruimtevaart maar ook over de geschiedenis van het Dr. A.F. Philips Observatorium zoals de sterrenwacht eigenlijk heet. Naast sterrenkijkavonden en groepsrondleidingen organiseren wij lezingen over sterrenkunde en ruimtevaart. In de agenda op onze website vind je al onze activiteiten.


Lijkt het je leuk om je kennis over sterrenkunde te delen met het publiek of wil je op een andere manier bijdragen aan de activiteiten op onze sterrenwacht of haar inrichting en (technisch) onderhoud? Dan ben je van harte welkom want we zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om onze enthousiaste groep vrijwilligers te versterken! Naast vrijwilligers voor de activiteiten op de sterrenwacht kunnen we vaak ook versterking gebruiken bij het organiseren van de activiteiten van de Eindhovense Weer- en Sterrenkundige Kring (EWSK). De EWSK is de vereniging voor amateur- sterrenkunde in de regio Eindhoven die de sterrenwacht als thuisbasis heeft.

Voor meer informatie over onze sterrenwacht en vereniging zie www.sterrenwachteindhoven.nl.

Wil je meer horen over hoe je als vrijwilliger mee kan draaien op de sterrenwacht of in de verenging?

Neem dan contact op met Wout Nordt, dat kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 040-2113603.


Adres:
Dr. A.F. Philips
Observatorium Alberdingk
Thijmlaan 3
5615 EB
Eindhoven

binnen

 telescoop eindhovenbuiten aanzicht

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl