unawe  EuSpSo.png

 Vallendesterren  Eurekashop be

 

pilarsofcreation

Wat heeft een sterrenwacht je te bieden?

  • Sterrenwachten organiseren vaak lezingen, workshops en presentaties
  • ze delen hun passie voor sterrenkunde, weer en ruimtevaart graag met jou
  • bekijk de melkweg en bijvoorbeeld gasnevels eens door een grote telescoop
  • ze helpen jou als geïnteresseerde graag op weg
  • je krijgt er tips over het gebruik van een telescoop of ruimtefotografie
  • je kunt er als vrijwilliger de nodige kennis(sen) op doen

Neem gerust contact op met de sterrenwacht bij jou in de buurt - of ga eens langs!

 

Gooi en Vechtstreek in 's Graveland

KNVWS Gooi en Vechtstreek in ‘s-Graveland is al decennia actief met een scala van activiteiten voor leden en publiek: lezingen, openbare kijkavonden en cursussen en presentaties voor kinderen en volwassenen. Door een samenwerking met Natuurmonumenten Gooi en Vechtstreek en met hulp van o.a. omliggende gemeenten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en Rabobank Gooi en Vechtstreek heeft de vereniging sinds ongeveer een jaar een mooie sterrenwacht op het terrein van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland: Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek.De sterrenwacht bestaat uit een presentatieruimte en een grote ruimte met afschuifbaar dak. Twee telescopen staan permanent opgesteld: een Meade 16” en een Celestron 14”. Daarnaast beschikt de vereniging over diverse mobiele telescopen. De sterrenwacht is iedere vrijdagavond open voor het publiek in de periode oktober t/m maart, iedere eerste zondagmiddag van de maand in de periode mei t/m september en daarbuiten op afspraak voor scholen en groepen.

Onze activiteiten worden uitsluitend bemand door vrijwilligers en de vraag naar activiteiten neemt steeds toe. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen – met of zonder ervaring in de sterrenkunde – om ons te helpen tijdens de reguliere kijkavonden en zowel overdag als ’s avonds op andere dagen voor groepsbezoeken.

Mensen met ervaring kunnen uitleg geven over de sterrenhemel en vragen beantwoorden of kunnen helpen met het bedienen van de telescopen. Maar mensen met minder kennis en ervaring zijn ook welkom om gasten te begeleiden, voor de koffie- of knutseltafel, het geven van presentaties of draaien van video’s. Als tegenprestatie zijn wij op andere avonden en na een kijkavond alleen open voor leden die dan zelf gebruik kunnen maken van de telescopen en eventueel de astrofotografie-uitrusting.

Belangstelling? Meer informatie is te vinden op http://www.knvwshetgooi.nl/vrijwilliger-worden/

Website: www.sterrenwacht-gv.nl Twitter: https://twitter.com/SterrenwachtGV Facebook: https://www.facebook.com/SterrenwachtGV/

20161103 sterrenwacht 1

20160316 sterrenwacht 220161130 sterrenwacht 320160115 sterrenwacht 4

 

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl