unawe  EuSpSo.png

 Vallendesterren  Eurekashop be

 

pilarsofcreation

Wat heeft een sterrenwacht je te bieden?

  • Sterrenwachten organiseren vaak lezingen, workshops en presentaties
  • ze delen hun passie voor sterrenkunde, weer en ruimtevaart graag met jou
  • bekijk de melkweg en bijvoorbeeld gasnevels eens door een grote telescoop
  • ze helpen jou als ge├»nteresseerde graag op weg
  • je krijgt er tips over het gebruik van een telescoop of ruimtefotografie
  • je kunt er als vrijwilliger de nodige kennis(sen) op doen

Neem gerust contact op met de sterrenwacht bij jou in de buurt - of ga eens langs!

 

Heerlen

Sterrenwacht Limburg werd in januari 2012 opgericht door drie amateur-sterrenkundigen (Norbert Schmidt, Kai Gerards en Christian Mass) om in Limburg een publiekssterrenwacht te vestigen. Dit initiatief kwam tot leven toen het toenmalige eXplorion Science Center te Heerlen ermee stopte waardoor een uniek 'sterrenwacht-gebouw' leeg kwam te staan.

Met een aantal vrijwilligers hebben we samen de nieuwe sterrenwacht vormgegeven. Op 22 februari 2013 openden wij onze deuren.


Wij zijn iedere vrijdagavond open - en in de zomer ook op zondagmiddag - om het publiek kennis te laten maken met de sterrenhemel en sterrenkunde.  We bieden bezoekers een expositie over ons zonnestelsel, een interactieve voordracht over de (actuele) sterrenhemel en bij helder weer staan er allerlei telescopen opgesteld waardoor bezoekers de hoogtepunten aan de sterrenhemel mogen ontdekken.


Sterrenwacht 01 500x375Om dit te kunnen realiseren, zijn we afhankelijk van de enthousiaste hulp van 15 vrijwilligers. Vrijwilliger zijn bij de sterrenwacht Limburg betekent actief meewerken aan het behoud van het educatieve en sterrenkundig aanbod in de grensstreek. Als vrijwilliger maak je deel uit van een redelijk jong team dat hart voor de zaak heeft.

Wij zoeken vrijwilligers voor specifieke taken zoals publieksvoorlichting of het geven van sterrenkundige workshops voor leken en gevorderden. Vooral op werkdagen willen we vaker open gaan om groepen en schoolklassen te ontvangen. Wij hopen dat we in de toekomst enthousiaste vrijwilligers mogen verwelkomen.

Christian Mass
T: 045 - 82 000 64 | @: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Schaapskooiweg 95
6414 EL Heerlen

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl