unawe  EuSpSo.png

 Vallendesterren  Eurekashop be

 

pilarsofcreation

Wat heeft een sterrenwacht je te bieden?

 • Sterrenwachten organiseren vaak lezingen, workshops en presentaties
 • ze delen hun passie voor sterrenkunde, weer en ruimtevaart graag met jou
 • bekijk de melkweg en bijvoorbeeld gasnevels eens door een grote telescoop
 • ze helpen jou als geïnteresseerde graag op weg
 • je krijgt er tips over het gebruik van een telescoop of ruimtefotografie
 • je kunt er als vrijwilliger de nodige kennis(sen) op doen

Neem gerust contact op met de sterrenwacht bij jou in de buurt - of ga eens langs!

 

Lochem

Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem bestaat 40 jaar in 2016. We hebben dit heuglijke feit gevierd met een vijftal evenementen met gezins- en kindermiddagen.

We zijn een publiekssterrenwacht. Wekelijks open op zaterdagavond, het publiek woont dan presentaties over het zonnestelsel en een voorstelling in ons planetarium bij, waarna we de avond bij helder weer afronden met telescoop bezoek. Door de week ontvangen we groepen en veel scholen. Onze jaarlijkse wintercursus voor beginners wordt goed bezocht. Drie keer per jaar hebben we lezingen van vooraanstaande astronomen/natuurkundigen.PSW PhoenixDit alles wordt gedaan door onze vrijwilligers. We hebben 40 vrijwilligers waarvan er 20 actief inzetbaar zijn. We zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel mensen die enige astronomische kennis bezitten als ‘gewone’ geïnteresseerden. Op dit moment zoeken we specifiek vrijwilligers die:

 

 • Actief deelnemen aan onze gezellige clubavond op vrijdagavond - geen specialistische astronomische of natuurkundige kennis vereist.

 • Algemene onderhoudstaken voor klusjesmannen zoals schilderwerkzaamheden en onderhoud van het gebouw.
  Schoonmaakwerkzaamheden een keer per twee maanden.

 • Ontvangst van publiek en ondersteuning voor koffie, thee en kassawerkzaamheden op de publieksavond op zaterdagavond (1x per maand).

 • Ontvangst van groepen en scholen overdag op werkdagen, voor koffie, thee, frisdrank en kassawerkzaamheden.

 • Begeleid worden in het presenteren van de sterrenkundige onderdelen van de publieksavond (presentatie zonnestelsel, planetariumbediening en telescoopbediening + uitleg aan publiek). En bij voldoende kennis en ervaring: sterrenkundige uitleg geven bij presentaties aan publiek, inclusief het planetarium en observatorium. We zoeken  iemand met een mensvriendelijke houding die ook goed met kinderen om kan gaan.

 

Voor informatie mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of bel Wim Bossink, tel. 06-25109573

 

Weersverwachting

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl