Agenda

Govert Schilling

Cosmos Sterrenwacht Lattrop en het Kulturhus Denekamp slaan op zaterdagavond 17 februari de handen ineen voor een bijzondere avond in het Kulturhus. De bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling komt naar Denekamp voor een boeiende lezing "speuren naar buitenaards leven"

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Regelmatig is hij op televisie te zien in o.a. de Wereld Draait Door en RTL Late Night. Schilling publiceerde vele tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. In 2007 werd planetoïde (10986) Govert naar hem genoemd door de Internationale Astronomische Unie.

Speuren naar buitenaards leven. Het is een vraag die de mensheid al eeuwen lang bezighoudt: zijn wij alleen in het heelal? Wetenschapsjournalist Govert Schilling beschrijft de boeiende speurtocht naar buitenaards leven, van de eerste sciencefictionachtige ideeën over Marsmannetjes tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten over bewoonbare exoplaneten. Is de aarde de enige 'levende' planeet in het zonnestelsel? Waar en hoe ontstonden de allereerste bouwstenen voor het leven? Hoe ontdekken astronomen planeten bij andere sterren? Hoe komen we erachter of daar ook iets leeft? En als er intelligente beschavingen voorkomen in het heelal, kunnen we daar dan ooit mee communiceren?

De lezing zal anderhalf uur duren met in de pauze ruimte voor een drankje. Na afloop kan men, als het helder is, onder het genot van een drankje de sterrenhemel bekijken door een aantal grote telescopen.

 

Datum: zaterdag 17 februari 2018
Aanvang: 20.00 
Toegang: 12,50

Bestel kaarten online

Bestel uw kaarten online via onderstaande knop. Na betaling ontvangt u een bevestiging van uw reservering via e-mail.
Let op: Deze e-mail is tevens uw entreekaart. Neem deze op de dag van aanvang mee.  

Weersverwachting

Foto van de dag

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl