Agenda

cosmossterrenwacht.nl/kindersterrenkijkavond/

Zaterdagavond 9 december: 

Kindersterrenkijkavond Cosmos sterrenwacht.
Op zaterdagavond 9 december organiseert de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een kindersterrenkijkavond. Kids zijn de baas in de sterrenwacht! We hopen natuurlijk dat het helder is, want er zijn mooie winterse objecten aan de sterrenhemel te zien.

Rond 14 en 15 december zijn er heel veel vallende sterren te zien. We noemen ze de Geminiden. Cosmos medewerker Pieter Boom verteld je tijdens een boeiende lezing alles over deze vallende sterren, wanneer je ze kunt zien en hoe je ze moet waarnemen.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Er zijn een aantal fraaie winterse objecten te zien zoals de grote Orionnevel. Hier zie je hoe sterren worden geboren.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend. Het programma begint om 19.30 uur.
Aanmelden is niet nodig.

Meer info cosmossterrenwacht-kindersterrenkijkavond

 

Weersverwachting

Foto van de dag

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl