Agenda

Minisymposium werkgroepen zon

De zonne-activiteit is zijn retour. Steeds minder vlekken en andere verschijnselen vanwege het naderend minimum. En toch blijft de zon dagelijks boeien vanwege de vele verschillende waarnemingen die binnen het bereik van de amateur liggen.

Op zaterdag 7 oktober organiseren de Belgische en Nederlandse werkgroep zon in samenwerking met de Koninklijke Sterrenwacht in België een gezamenlijke bijeenkomst. Deze start om 10 uur en zal rond 17.30 uur afgesloten worden. Het symposium vindt plaats in de sterrenwacht te Ukkel.
Beide werkgroepen en de sterrenwacht verzorgen sprekers die dit minisymposium inhoud geven: lezingen over het waarnemen van de zon in diverse golflengten en de verwerking van de waarnemingen, presentaties van de activiteit van beide werkgroepen, zonne-radioastronomie, magnetometers, een rondleiding langs het zonne-observatorium en een lezing verzorgd door de Koninklijke Sterrenwacht België. Daarnaast zal er ruim tijd zijn om met elkaar te praten over waarnemingen en waarneemtechnieken.

Voor leden van beide werkgroepen zon is het symposium gratis. Voor niet-leden wordt een bescheiden bijdrage van 5 Euro gevraagd. Er is koffie en thee te verkrijgen; voor de lunch dient men zelf te zorgen.
Indien u deel wilt nemen, geef u dan op bij Ton Spaninks (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Weersverwachting

Foto van de dag

Tweets over sterrenkunde

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@zenitonline.nl